Актът на недоволство се организира от партия "Атака"

Протест пред Съдебната палата заради предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман. Две политически сили се обявиха срещу решението на съда. Едната е „Атака”, която организира акта на недоволство с искане за оставката на съдия Калин Калпакчиев, както и промени в закона, за да не се стига до подобни ситуации. Междувременно младежите от ВМРО внесоха искане във ВСС за образуване на дисциплинарно производство срещу съдийския състав. Те искат още, ако бъде открито нарушение, делото да бъде разгледано от друг такъв.

Пускат Полфрийман на свобода

„Сигналът ни е основно заради съмненията в безпристрастността на съдебния състав. Считаме, че решението не е взето независимо, а под натиск, както от български политически организации, така и международни. Очевидно това решение противоречи и на морала, противоречи и на справедливостта. Поради което искаме да бъде преразгледано”, обясни Михаил Петров от младежкото ВМРО.

Джок Полфрийман излезе предсрочно от Софийския затвор (ОБЗОР)

„Съдия Калпакчиев го освободи /Джок Полфрийман, бел.ред./ 6 години предсрочно. Това е безпрецедентно позорно решение на един съдия и то шеф. „Атака” настоява той да подаде оставка първо. Второ – неговият случай да бъде разгледан от Съдебния инспекторат. Да бъдат приложени санкции спрямо  този съдия, да загуби правото си да практикува като такъв и въобще като магистрат”, коментира лидерът на „Атака” Волен Сидеров.

А от ВМРО поднесоха венци и цветя на лобното място на Андрей Монов. Протестът вече приключи.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.