Има задържани, извършени са претърсвания, изземвания и разпити на свидетели

Разбита е група за трафик на големи количества хероин, пренасяни от Турция през България за Холандия, съобщават от прокуратурата.

Спецакцията е проведена на 20 септември. Задържан е ръководителят на групата, който е български гражданин. Извършени са претърсвания, изземвания и разпити на свидетели.

Ден преди това – на 19 септември 2019 г., в граничния град Комотини гръцката полиция е задържала тримата участници в престъпната група - всичките са жители на Сливен. Те са заловени с 42 килограма хероин, непосредствено след като получили наркотика от албански трафиканти. Дрогата е трябвало да пристигне в България, след което да бъде доставена с автомобили в Холандия.

Действията на тримата трафиканти в Гърция били следени от българските власти и те ги очаквали на ГКПП „Кулата“. Гръцките полицаи обаче, които от своя страна следили албанците, задържали и тях, и българите.

Четиричленната група за трафик на наркотици е била наблюдавана от служители на ГДБОП от май 2019 г.

Разследването е установило до момента, че групата се е занимавала с трафик на големи количества хероин от Турция през България за Холандия, като за пренасянето на наркотика през границите е използвала различни марки автомобили, предимно ванове и миниванове, оборудвани с тайници. От Турция в България наркотиците били прекарвани най-често през ГКПП „Лесово“.

Ръководителят на групата е в ареста с определение на Специализирания наказателен съд.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.