Желяз Турлаков от общността за лечение на наркозависими и адвокат Антон Сираков

Бунт срещу Центъра по наркомании в „Младост” се надигна тази седмица. Жителите не искат наркозависимите да се лекуват в квартала им. Според недоволните хора мястото не е подходящо, защото е на метри от жилищните блокове и детската градина.

„Всяка човешка дейност си има своето подходящо място. Мястото за тяхното лечение не е до жилищните квартали, още по-малко до детските градини”, заяви адвокат Антон Сираков.

„Тези хора са жертва на една непрофесионално водена политика на предишните ръководства на Центъра по наркомании”, заяви Желяз Турлаков от общността за лечение на наркозависими. „Метадонът е наркотично вещество и изгражда тежка зависимост. Тези хора не променят начина си на живот, не получават адекватно лечение. Крайно време е за нова концепция. Предлагам най-големите радетели на метадоновите програми да ги вземат в техните частни клиники и да ги лекуват безплатно. На определен етап мястото на тези програми може би наистина не им е сред живущите. Тези хора са в неадекватно състояние”, каза Турлаков.  

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.