Водачът на возилото е задържан

Деветима души пострадаха, след като мъж открадна камион и помете осем коли в западногерманския град Лимбург. Сред тях има и българин, информираха от Министерството на външните работи. 

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА КАТАСТРОФАТА ВИЖТЕ ТУК

"По информация на германската полиция българският гражданин е получил леки наранявания, оказана му е медицинска помощ, след което е бил освободен от медицинско наблюдение. Към момента няма официални данни за мотивите за инцидента, разследван от германските власти.

Генералното ни консулство във Франкфурт е във връзка с германските власти и е готово при необходимост да оказва съдействие", съобщават още от МВнР.

Нападението е извършено в пиковия час в град Лимбург, североизточно от Франкфурт. Нападателят е на 32-години, роден в Сирия. След като откраднал камиона той се врязал в 9 коли.

Тежка катастрофа затвори Прохода на републиката, четирима загинаха (ВИДЕО+СНИМКИ)

„17 души са ранени. 11 от тях са освободени за домашно лечение. Останалите са със сериозни наранявания и остават в болница. Сред тях е и шофьорът на камиона. Той е задържан и разследването за мотивите му продължава”, заяви Маркус Хесе – говорител на полицията.

Според местни медии вероятно става въпрос за терористичен акт, но засега прокуратурата отказва да потвърди такава информация. Разследването е за опит за убийство. Мъжът живее в Германия от 2015 година. Той свалил насилствено от кабината шофьора на камиона, докато чакал на светофар и се засилил срещу чакащите коли.

Прокуратурата разследва дали нападателят е имал психически проблеми. Полицията е претърсила два апартамента. Иззети са мобилни телефони и флаш памет.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.