Мачът ще се играе на 9 ноември в Калифорния

Следващият съперник на Кубрат Пулев на ринга беше сменен само месец преди следващия му мач на Кубрат Пулев. Австралиецът Марк де Мори отказа да  се бие с Кобрата и за негов съперник беше определен 38-годишният американец Райдъл Букър, съобщава gong.bg. Все още обаче договорката за двубоя е само устна. Очаква се официалното потвърждение да дойде в близките дни. 

Битката между Пулев и Букър ще е подгряваща за галадвубоя на вечерта на 9 ноември между Джамел Херинг и Ламонт Роуч във Фресно. Всички мачове ще се играят на стадиона в калифорнийския град, който се ползва предимно за бейзбол. 

Кобрата ще се бие за световната титла до 9 месеца

Американецът е с баланс от 26 победи и 2 загуби, като точно половината от успехите му са с нокаут. Той е смятан за няколко пъти по-качествен опонент от Марк де Мори, макар също да не е в челото на световния бокс. 

Букър започва силно кариерата си, но тя е прекъсната за цели 12 години, след като през 2005 г. влиза в затвора за разпространение на наркотици. След излизането си през 2017 г. подновява изявите си на ринга. За последно американецът се би през април, когато записа успех.

Последният мач на Пулев пък беше през март, когато победи румънеца Богдан Дину. Българинът залага статута си на задължителен претендент за световната титла на IBF. Победителят от неговия мач ще се бие с Анди Руис или Антъни Джошуа в началото на 2020 г. за колана на световен шампион. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.