Туристите ще получат пари от застраховките, не е ясно за бизнес партньорите

След фалита на „Aстрал Холидейз” туристите ще получат пари от застраховките. Десетки собственици на транспортни фирми и доставчици ще се наредят на опашката на кредиторите, за да чакат изплащането на изработеното от тях през лятото. Според техни изчисления обявилият несъстоятелност туроператор дължи близо 400 000 евро за извършени услуги. Собственици  на фирми по Южното Черноморие са готови за съдебни дела, за да получат изработеното.

След фалита на "Астрал Холидейз": Хотелиери искат спешни мерки за сезон 2020

Само по южното черноморие потърпевшите от фалита на „Астрал холидейз” са десетки, а сумите, които имат да получават са сериозни.

Христо Гълабачев отказа коментар, а потърпевшите настояват НАП и прокуратурата да се самосезират. „Искаме прокуратурата,да видим къде са нашите пари от допълнителните екскурзии и мероприятия и транспорт. не знам дали ще искат всички колективно,но аз ще заведа иск”, каза Сена Кондова, собственик на туроператорска фирма.

Повечето от потърпевшите ще трябва  да теглят банкови кредити, за да се разплатят с доставчиците си В същото време хората, които са си платили екскурзии в „Астрал Холидейз”, но няма да ги осъществят заради фалита ще получат пари от застраховките. „Със сигурност ще стигне за всички клиенти,които имат някакви финансови вреди от несъстоятелността. По данни от туроператора те са около 200 човека”, коментира Николай Генчев, изпълнителен директор на застрахователното дружество, което обслужва фалиралото дружество.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.