В нападението са загинали най-малко двама души

Нова стрелба в Германия.

Изстрели са се чули в град Ландсберг, на около 15 километра от Хале.

Информацията е потвърдена от говорител на местната полиция, съобщава германският вестник „Билд”.

Към момента властите не дават подробноси за стрелбата, но призовават хората да не излизат на открито. 

По-рано днес двама души бяха убити с автоматично оръжие в близост до синагога в Хале. А граната е била хвърлена по еврейското гробище в града. Нападателят е бил облечен в маскировъчни военни дрехи. 

След като стрелял, той избягал с такси, разказват очевидци. Според свидетели, стрелбата била срещу ресторант за дюнери близо до религиозния храм. Информацията все още не е потвърдена от полицията

Властите призоваха гражданите в квартала, където е извършено нападението, да не напускат домовете си. След стрелбата е арестуван един човек, издирват се още негови съучастници. Според полицията най-вероятно нападението е извършено от десни екстремисти. Говорител на германското министерство на вътрешните работи обаче заяви, че мотивите за напеденията остават неясни.

Към момента няма данни за пострадали български граждани при стрелбата в град Хале в Германия.

По информация на посолството ни в Берлин германските власти още не са обявили самоличността на двете жертви, както и мотиви за престъплението. Град Хале е блокиран като жителите му са предупредени да не напускат домовете си. В ход е полицейска операция.

Посолството ни в Берлин е във връзка с германските власти, следи обстановката и при необходимост е готово да окаже съдействие.

Очаквайте подробности!

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.