Събитието се организира на 19 Октомври от Институт „Итера“ и Камара на медиаторите в България

Единственото в България състезание по медиация за ученици ще се проведе във Варна на 19 Октомври 2019 г. Събитието се организира от Институт „Итера“ и Камара на медиаторите в България.

Част е от проекта "Превенция на насилието в училище чрез методите на медиацията", който се организира с финансовата подкрепа на Община Варна, Дирекция „Превенции“. Целта на състезанието по медиация е да даде на учениците практически техники и умения за водене на преговори, управление на конфликти и ефективна комуникация.

Състезанието се провежда за втори път в България. В него ще вземат участие ученици от училищата, които се подготвят за въвеждане на процедурата по медиация в образованието.

Всички желаещи да се включат в състезанието, трябва да заявят своето участие до 14 Октомври 2019 г., като попълнят електронната форма на интернет сайта на Институт „Итера“- www.itera.bg. Едно училище може да излъчи 1 отбор от 4 души.

Спечелилите първо, второ и трето място ще бъдат обявени по време на официалното честване на Дните на медиацията на 13.11. 2019 г. от 10.00 ч. В рамките на официалното честване ще се проведе и награждаването на победителите в Първото в България състезание по медиация за ученици. Всички участници в състезанието, училищата и техните треньори ще получат сертификат за участие.

Спечелилите първо, второ и трето място ще получат диплом, плакет и предметни награди, осигурени от партньорите на Камара на медиаторите в България.

Проекта „Медиация в училище“ е иновативен проект, който се реализира за пръв път в България. Организатори са Камара на медиаторите в България и Институт „Итера“. Организира се с подкрепата на Регионално управление на образованието - гр. Варна и Община Варна, Дирекция „Превенции“.

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява за четвърта поредна година партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да подобри трайно живота на децата и младежите в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА помогна на над 96 000 деца и младежи от цялата страна.