Фелдшерът е открит мъртъв с куп прободни рани

Бившият легионер Иван Пачелиев ще отговаря пред Темида заради убийство на медицинско лице. Ден след убийството на фелдшера от тополовградското село Орешник, прокуратурата изнесе детайли за тежкото престъление.

Според записите и разказите на хората от Орешник, Иван Пачелиев отива при фелдшера Димитър Факиров като пациент, заради рани по ръката си. Какво се случва в здравната служба засега остава загадка, но по-късно фелдшерът е открит мъртъв с куп прободни рани.

"Установени са свидетели, установени и иззети са записи от видеонаблюденито. Лицето в момента не съдейства за изясняване на тези факти", каза директорът на ОД на МВР - Хасково Ангел Цанков.

Обвиняват легионера Иван Пачелиев в убийство на медицински специалист

Единствен заподозрян е бившият легионер, който преди година и половина стреля при пристигането на униформени в дома му и се барикадира вътре. Иван Пачелиев беше задържан в дома му няколко часа след жестокото  убийство, а съседите му разказват, че през последната година и половина, откакто беше пуснат под гаранция, почти не са общували с него.

Обвинението срещу него предвижда до 30 години затвор или доживотна присъда без право на помилване. "Това е един специален текст за убийство на лице мед. специалист при изпълнение и повод на изпълнение на задълженията му", заяви окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев.

Жители на Орешник в подкрепа на бившия легионер Иван Пачелиев

Да бъде приложена цялата строгост на закона настояват от лекарския съюз, които определиха убийството като преминаване на всички човешки граници и морал. В Орешник хората се страхуват, че Иван Пачелиев отново ще излезе на свобода. "Не трябваше да го пуснат, но група защитници от селото и от Тополовград бяха причината да го пуснат. Този човек психически не е добре", казаха още живущите в Орешник.

Досъдебното производство за случая от миналата година трябва да приключи до края на месеца.

Репортер: Димитър Иванов

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.