Шефът на Пентагона е призовал турския си колега да спре офанзивата в Сирия

Съединените щати заплашиха отново с тежки санкции, ако Турция предприеме „неприемливи действия“ срещу кюрдите в Северна Сирия. Американският министър на финансите Стивън Мнучин съобщи, че Доналд Тръмп е разрешил въвеждането на много сериозни санкции срещу Турция.

Засега наказателните мерки не са активирани, но може да бъдат задействани при необходимост. Шефът на Пентагона е призовал турския си колега да спре офанзивата в Сирия. Турските власти, обаче дадоха да се разбере, че военната операция ще продължи, въпреки американските предупреждения.

Американски военни в района на сирийския град Кобане са били подложени на артилерийски обстрел от Турция, но не се съобщава за пострадали. Турската армия съобщи, че е открила огън в отговор на стрелба от сирийската страна и американските военни на са били мишена на обстрела.

Арабската лига на извънредна среща заради турската офанзива в Сирия

"Имаме огромна финансова мощ, защото страната ни стана много по-силна, откакто аз съм президент. Ако Турция направи нещо, което не трябва да прави, ще наложим санкции, каквито много малко страни са виждали досега. Имаме много търговски отношения с Турция, но не искаме да убиват много хора", каза президентът на САЩ Доналд Тръмп.

"Това са изключително мощни санкции и се надяваме да не се наложи да ги използваме, но можем да унищожим турската икономика, ако е необходимо", каза още министърът на финансите на САЩ Стив Мнучин.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.