Това съобщи самият той във Facebook

Премиерът Бойко Борисов заяви, че ще настоява пред Брюксел да спре с непрестанните нападки към Турция.

Това съобщи самият той във видео, публикувано в страницата му във Facebook.

ЗАРАДИ УДАРИТЕ В СИРИЯ: САЩ заплашиха Турция с тежки санкции

„Брюксел е далеч, а Tурция - близо. Никаква ограда, никакви мерки не могат да спрат мигрантите, ако започнат да ги пускат“, заяви Борисов.

"България няма да изгражда нови бежански лагери в очакване на нова мигрантска вълна от Турция", каза още премиерът по време на изложението на животновъдите, което се провежда край Сливенските минерални бани.

 

 

Според Борисов към този момент Турция стриктно спазва двустранното споразумение и натискът към днешна дата по границата ни е нулев. "В тази напрегната обстановка ще разчитаме на дипломацията и добрия тон към Турция, призовавам и колегите си в Брюксел. Имаме ясна договорка на базата на споразумението, на базата на добросъседството и турските власти, абсолютно стриктно, коректно спазват споразумението към България и имаме нула миграционен натиск. Така, че не виждам никакъв смисъл нито да строим, нито да се подготвяме с лагери. Напротив, дипломацията, натискът, спирането на военните действия, регулиране на събитията в Сирия – това е решението. Нито огради, нито армия, нищо не може да ни спаси", каза още Борисов. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.