"В кръг" разказва за патрулиращи полицаи на 10 ноември 2019 г. - 30 години след промяната

Тази неделя в "Неделята на NOVA" Мариян Станков-Мон Дьо ни среща с режисьора Стефан Командарев.

30 години след паданото на режима в България, той показва новия си филм "В кръг". Командарев пуска разказ за едно денонощие от работата на три двойки патрулиращи полицаи на 10 ноември 2019 г. - точно 30 години след промяната. "Варайъти" - най-престижното издание за кино в света, вече написа, че "В кръг" може да се превърне в най-харесвания филм след хита на режисьора "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде", който през 2009-а попадна в краткия списък на номинациите за чуждоезичен филм на "Оскар"-ите.

В интервюто за "Неделята на NOVA" Стефан Командарев говори за това какво се е променило в България във времето на прехода и къде "катастрофира" той, за инфантилното мислене, за спасителите, за културата като последна дупка на кавала и за мъжете, които плачат... дори тайно. 

„В кръг“ тръгва по кината в България на 10 ноември и се осъществява с медийната подкрепа на NOVA и подкрепата на ИА „Национален филмов център“, фонд ЕВРОИМАЖ, Сръбски филмов център, Илиян Рангелов, КИА Моторс България и в партньорство със Синдикалната федерация на служителите на МВР.

Цялото интервю гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.