Тя е посветена на 70-годишнината от рождението на Патриарха на българската литература

Народният театър започва кампания "Препрочитаме Вазов" посветена на 170-годишнината от рождението на Патриарха на българската литература. До 31 декември 2019 г. всеки, който желае, може да запише и изпрати до театъра видео, в което чете избран от него откъс от произведение на Вазов, обясниха от трупата.

Емблематични софийски сгради отварят врати за Европейските дни на наследството

Видеоклиповете трябва да бъдат с дължина до 4 минути и следва да бъдат изпратени на ivanvazov170@nationaltheatre.bg. Те ще бъдат прегледани от специална комисия, а най-добрите ще бъдат публикувани на сайта на театъра.

Отбелязваме 169 години от рождението на Иван Вазов (СНИМКИ)

"Нарекли сме "Необозримостта Вазов" програмата си за Вазовите юбилейни години, защото искаме да припомним на всеки българин, а и на самите себе си, че сътвореното от нашия национален писател, от нашия народен поет, е истински необят - духовна история и география на България", казва по повод конкурса драматургът на театъра Мирела Иванова. Честването на юбилея ще продължи през целия сезон, като кулминацията ще е драматизация на един от емблематичните романи на Вазов - "Нова земя". По него вече работят драматурзите на театъра Юрий Дачев и Мирела Иванова. Премиерата ще е на 9 юли - рожденият ден на Иван Вазов, на откритата сцена на "Театър пред театъра".

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.