Сега не е време за оставки, заяви Борислав Борисов

„Националният отбор на една страна е институция. Тази институция в понеделник беше срината”. Това коментира журналистът на NOVA Борислав Борисов.

В понеделник вечерта  националният ни отбор загуби от Англия с 0:6. Мачът от квалификациите за Европейското първенство през 2020 г. се изигра на Националния стадион „Васил Левски”.

„На стадиона се чуха викове „оставка”. Това обаче е акт, който освобождава даден човек от отговорност. Сега не е време за подобни действия”, заяви Борисов. 

България унизена от Англия с 0:6 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Заради расистки скандирания мачът беше прекъсван два пъти.  

 „Това, че сме обвинени в расизъм трябва да бъде обяснено от гледна точка на Англия. Те имат този проблем, знаят го и се борят за разрешаването му. Въпросът е, че те направиха изявлението си на стадион „Васил Левски”, с националния си отбор. Те направиха това заради собственото си общество”, коментира спортният журналист.

Прекъснаха два пъти мача България – Англия заради расистки скандирания (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Имаме задържани 10 лица, като 6 от тях не са имали в себе си документ за самоличност. 4 от 6-тимата са фенове на гостуващия отбор. Те са задържани в района на стадиона, във видимо нетрезво състояние. За вчерашния ден няма регистрирани материални щети”, посочи комисар Радослав Стойнев, началник „Охранителна полиция”, СДВР.

Повече по темата гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.