Всеки от нас е една индивидуална машина, заяви лекоатлетката

„Трудно е да се определи пикът на всеки спортист. Всеки от нас е една индивидуална машина. През последните години се научих как да извличам най-доброто от себе си, как да се грижа за себе си, за тялото си”. Това коментира в предаването „Здравей, България” Ивет Лалова.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

 „Всеки сантиметър и всяка секунда от тези 200 метра се учи с години”, коментира още атлетката. „Търпението е важно. Моята кариера се превръща в един маратон и смятам, че това я осмисля."

СНИМКИ НА ИВЕТ ЛАЛОВА НА СВЕТОВНОТО В ДОХА ВИЖТЕ ТУК

Тя сподели, че е виждала много хора, които избързват в кариерата си и които не са стигали до възрастта за състезание. Търпение - нещото, което препоръчва на всички деца, които тепърва започват да се занимават със спорт. Големите успехи на чернокожите атлети, тя обясни с факта, че те притежават много добри гени за развитие в спорта.

Ивет Лалова: Тази година видях пот, кръв, сълзи (СНИМКИ)

„Има много и хубави момичета, които се състезават. Химията създава едни „чудовища", които аз вече не виждам в този спорт", добави тя.

Тя сподели, че правилният хранителен режим е много важен и всички състезателки разбират това и работят много в тази посока. Също така според нея всичко се учи. По много пъти, с много болка и умора. Дори когато самата тя спира да тренира за седмица завръщането и след това отнема време.

Домакините на Световното в Доха са се представили много добре според нея, опитвайки се да поставят зрителите максимално близко до техните любимци и изживяванията им на стадиона.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.