Появиха се и кадри от жестокия инцидент

След жестоката катастрофа, при която загинаха шест души експерти поискаха пълна промяна на пътния участък между Казанлък и град Шипка. Проучването на пътя разкри много дефекти - от липсваща пътна маркировка до пясъчни наноси по настилката. Във вторник за първи път се появиха и кадри от трагедията, заснети от охранителна камера. На тях се вижда как колата с петима души в нея, навлиза в насрещното платно и удря челно автомобила с габровска регистрация.

Шестима загинаха при тежка катастрофа край Казанлък (ВИДЕО+СНИМКИ)

Близо три часа експертите от Института за пътна безопасност правиха оглед и замервания в участъка на тежкия инцидент. Констатирани бяха множество нередности, които биха могли да смекчат обстоятелствата, довели до смъртта на 5 момчета от Крън на възраст от 18 до 30 години и 42-годишният лекар от Габрово.

Междувременно експерти предложиха цялостна реорганизация на пътя, за да се намалят тежките инциденти.

„Има наноси от пясък, от всякакви други фракции, които затрудняват значително спирачния път. Липсващи знаци. Само ние докато правихме замерванията, открихме пет много сериозни дефицита в пътната безопасност”, заяви Дияна Русинова от Института по пътна безопасност

Измерване със специални уреди показва, че маркировката в участъка не се забелязва, особено през нощта.

Направените констатации бяха предадени на представители на АПИ, а от института за пътна безопасност ще изготвят пълен доклад до месец.

Репортер: Георги Манев

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.