Той разкри подробности около спецакция на ГДБОП, която се проведе в офисите на БФС

„Операцията на ГДБОП в Българския футболен съюз беше планирана отдавна". Това каза премиерът Бойко Борисов относно претърсванията на офиси на Българския футболен съюз (БФС), съобщава БГНЕС.

Министър-председателят Бойко Борисов разкри подробности около спецакция на ГДБОП, която се проведе в офисите на БФС в новата Национална футболна база. Премиерът беше категоричен, че акцията е подготвена преди няколко дни и няма общо нито с расисткия скандал по време на мача Англия - България, нито с решението на президента на БФС Борислав Михайлов да оваканти поста си.

Спецпрокуратурата и ГДБОП влязоха в офисите на Българския футболен съюз

„Оставката на Борислав Михайлов? Това си е работа на БФС. Аз казах какво спираме да правим за тях, за да не каже някой, че се бъркаме в работата им. Преди известно време си говорихме за респект и чистота във футбола - те обаче не се вслушаха. Явно решиха, че с колегите, с които се срещахме и ги предупреждавахме, си правим евтин PR", коментира Борисов оставката на президента на БФС и последвалата акция на ГДБОП. Той разкри, че тя е била планирана, а не заради случилото се на мача с Англия.

"Операцията беше планирана много преди вчерашния мач – няколко дни преди да тръгнат прокурорите към САЩ. Какви са резултатите от тази операция? Има ли задържани? Не е моя работа да я коментирам. Разпоредих на външния министър Захариева да извика английския посланик и да му предаде, че ние не сме съгласни да се слагат българския флаг и България под общ знаменател. Срамуваме се от тези няколко човека, но в никакъв случай не може да допуснем във Великобритания медии да коментират по този начин България", допълни Борисов.

Борислав Михайлов подаде оставка

"Исках да съм ги предупредил, за да не ми правят забележки после от УЕФА и ФИФА. Те не се съобразиха с нашите препоръки, нито с това, което службите ми докладваха за случващото се в БФС. Нещата просто съвпаднаха, а акцията беше планирана няколко дни преди двубоя срещу Англия. Това си е работата на БФС. Аз не съм се стремял към него. Аз казах какво спираме да правим, за да не каже някой, че се бъркаме в работата на футболния съюз“, заяви Борисов относно подадената оставка на Борислав Михайлов.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.