Водещите на новините Ани Салич и Николай Дойнов започват обиколка из страната

Водещите на Новините на NOVA Ани Салич и Николай Дойнов продължават своята обиколка по градовете преди местния вот. Втората им спирка е Плевен. Хората в града споделят, че се надяват на икономически възход. Те очакват с нетърпение двата големи проекта за АЕЦ Белене и АМ „Хемус”.

Двамата се срещнаха с един малък и един голям инвеститор. Общото между тях е липсата на хора с желание и умения за работа.  Екипът ни обаче се запозна и с една истинска шампионка, постигнала успехите си с много хъс. От няколко месеца Селин Али е световен шампион по ловна стрелба при девойките.

Зад успеха й не стои държавна финансова подкрепа, която спортистите очакват. Комплексът, в който тя тренира, е частна инвестиция на 20 километра от Плевен. Там сега се изгражда и нова спортна база.

ПРЕДИ МЕСТНИЯ ВОТ: Лицата на NOVA сред хората във Видин (ВИДЕО)

За да заработи базата обаче са необходими работници, а те се намират трудно. Според архитект Иво Петров градът има нужда от нови инвестиции.

„Плевен загуби много от индустрията си, промишлената зона беше 30-40% от целия град, а сега е празна”, заяви той.

Надежда за промяна и откриване на нови работни места дава един от най-големите производители на компоненти за автомобилната индустрия в света. Германската компания работи с български партньори и вече функционира в Плевен. 

Но мениджърите отбелязват, че набирането на персонал може да е проблем заради липсата на желание, дисциплина и образование на хората в региона.

Плевен през погледа на водещите на Новините на NOVA гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.