От деня на убийството Полфрийман не е търсил родителите на Андрей

Близки на Андрей Монов поискаха възобновяване на делото за предсрочното освождаване на Джок Полфрийман. Това се случва само ден след като австралиецът беше освободен от центъра за временно настаняване в Бусманци. В същото време адвокатът му Калин Ангелов заяви, че кръвнината ще бъде изплатена, но за да се случи това, клиентът му трябва да започне работа.

Адвокат на Полфрийман: Австралиецът не е празнувал освобождаването си

От деня на убийството Джок Полфрийман не е търсил родителите на Андрей, твърдят приятелите на убития младеж.

„Истината е, че Джок Полфрийман уби Андрей Монов и застраши живота на Антоан Захариев. Това е истината. Направи го с професионален военен нож, който беше едно от най-преките доказателства за него. Заварих Андрей да лежи в локва кръв, до тротоара. В онзи момент имаше неадекватно момиче, което крещеше да пуснат убиеца”, каза Димитър Кръстев, приятел на Андрей Монов.

За 12 години зад решетките Джок Полфрийман, не се е поправил, убеден е Димитър.

„Аз видях човек, доста превъзбуден. Излизайки навън, говореше за бъдещите си планове. Как щял да помага. Аз лично не усетих в неговото поведение разкаяние или съжаление”, допълни Кръстев.

Версията, че всъщност Джок Полфрийман е спасил от компанията на Андрей Монов двама души от ромски произход, е нелепа и несъстоятелна, смятат близките на Монов.

Полфрийман: Не се страхувам за живота си, имам голямо доверие на българския народ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Оставането на Полфрийман на свобода, прави реална и възможна случайната среща очи в очи с родителите на жертвата му. Семейството на Андрей отказва да говори, но се надява ВКС да върне делото за ново разглеждане.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook