Инцидентът станал в квартал "Зона Б-5"

Трима души пострадаха при пожар в жилищен блок в София. Най-тежко ранен е собственикът на горелия апартамент. Той е в реанимация с тежки изгаряния.

Съседът му е сред ранените. Той рискувал живота си, за да спаси хората от горящия апартамент. Рано тази сутрин Росен чува викове за помощ от съседния апартамент. „Ние сме стена до стена. Влязох вътре, гореше апартамента и го изкарах. То гореше всичко вътре”, сподели той.

През това време жената му подала сигнал за помощ на телефон 112. След минути на мястото пристигнали 3 екипа на пожарната. Мъжете от апартамента веднага били откарани с линейка в Пирогов. 43-годишният му собственик се бори за живота си в реанимация с тежки изгаряния. Гостенинът му, от арабски произход, е пострадал от вдишване на дима и е освободен за домашно лечение.

Пожар изпепели склад в Плевен

Снимка: Facebook, "Забелязано в София"

 

Преди да успеят да потушат пламъците, пожарникарите са се сблъскали със сериозни пречки. „Водопроводна инсталация на блока, която се оказа, че има в нея вода, с необходимото налягане, но самите касети са разкомплектовани. Това значи липса на щорцови съединители, на въртолци на крановете и на шлангове”, обясни Владимир Димитров от столичната пожарна.

Затова и огнеборците успели да стигнат до горящия апартамент много трудно.  След като потушиха огъня, от полицията и пожарната направиха оглед в апартамента.

Според разследващите най-вероятната причина за пожара е стара печка с реотан. Експертиза ще установява с точност какво се е случило в апартамента, за да се стигне до пожара. По данни на полицията, пострадалите мъже са били употребили алкохол и наркотици.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.