Детенцето е оставено към 14 ч. пред педиатричен кабинет

Бебе беше изоставено в поликлиниката в Петрич. То е на около 2 месеца, а родителите му все още се издирват. Никой в болничното заведение не е видял кой оставя пеленачето на пейката в коридора.

Бетето вече е настанено в болницата в Сандански, пред която се намирам в момента, в относително добро състояние, но ще му бъде направено антибиотично лечение, защото така де прави в подобни случаи. То е било открито в ранния следобяд пред един от педиатричните кабинети. Това което успяхме да разберем, че няколко минути хората там са очаквали, че детето ще бъде взето от родителите, но след като никой не е дошъл, медицинските сестри са извикали полиция. Детето е било съвсем спокойно, не е плакало, най-вероятно е било скоро нахранено. Пъпната му връв не е била срязана много професионално, поради което засега се правят изводи, че то е било родено в домашни условия. Пред камерата не пожела да застане медицинската сестра, която е намерила детето, тя  обаче разказа за случилото се по телефона. Ето какво сподели тя:

Бебе в Индия оцеля след три дни в делва под земята

„Излизам и поглеждам пейката пред кабинета, едно детенце оставено и завито с одеалце, но ръчичките му бяха отвън и то гледкаше, така, и аз като разбрах че нема кой да го вземе, нали седнах до него и чакам и само викам дано не се разплачеш, че няма какво да ти дам. Има остатък голям от пъпчето а когато се раждат при нас в болницата, ние го прещипваме с щипка, а то е останало голямо така, доста сантиметри от пъпния остатък , за което се смята, че това дете не е родено в нашето родилно отделение”, обясни Славка Трайкова.

Бебето е момиче, това е което успяхме да разберем. А от полицията продължават да търсят кои са родителите му и кой го изостави в поликлиниката в Петрич.

Репортер: Антон Чавдаров

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.