„Зелените“ стигнаха до победата с гол още в седмата минута

"Лудогорец" постигна нов успех в българския шампионат, след като надигра като гост "Ботев" (Пд) с 1:0 в среща от 13-ия кръг на efbet Лига, предаде БГНЕС.

„Зелените“ стигнаха до победата с гол още в седмата минута, когато точен бе Жоржиньо, а в ролята на асистент се превърна Марселиньо. Възпитаниците на Станислав Генчев владееха топката през по-голямата част от времето, но така и не успяха да преодолеят за втори път стража на „жълто-черните“ Янко Георгиев.

"Ботев" създадоха на свой ред няколко положения пред вратата на Пламен Илиев, но в крайна сметка допуснаха нова загуба в официалния дебют на Ферарио Спасов начело на тима.

Това бе пето последователно поражение за „канарчетата“ в елита и общо шести двубой без успех. "Лудогорец" от друга страна не може да бъде спрян – шеста поредна победа без допуснат гол за тима в първенството. Шампионите имат вече аванс от седем точки пред втория "Левски", който малко по-късно приема новака "Арда". За играчите на Генчев предстои домакинство на Еспаньол в Лига Европа, а впоследствие тимът гостува на "Царско село". "Ботев" ще търси първи успех при Спасов в къщи срещу "Арда".

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.