Шеф Владимир Тодоров разказва за страстта от готвенето

Той обича нещата му да вървят по мед и масло. Не смята, че да готвиш в България е загубена кауза. С един фантазьор в кухнята - шеф Владимир Тодоров ни запознава Мария Йотова в „Къси разкази”.

„Вече близо 11 години работя като готвач. В приятелската ми компания имаше готвачи, от които се запалих за професията и така реших, че и аз трябва да започна да правя това”, сподели шеф Владимир Тодоров.

За първия досег с почти професионалната кухня той разказва със смесени чувства. „В училището ми имаше ресторант „Дупката”, който изхранваше строители. Там си търсеха готвач. Аз излъгах, че съм на 16 години, а не на 14 години и че съм готвил преди и съм много добър. Всъщност единственото, което можех е да режа много бързо”, разказа Тодоров.

"КЪСИ РАЗКАЗИ": Момчето, което обича да скача (ВИДЕО)

Години след работата в ресторанта в училището, казва, че не се смята за велик готвач. „Опитвам се да готвя хубава храна. Обичам да гледам как това доставя удоволствие на хората. Споделянето на храната ми е едно от най-любимите неща”, посочи шеф Тодоров.

Той сподели, че е имал възможност за работа в чужбина, но избира да остане тук – в България. „Там след края на работния ден си чужденец. Искам да остана в България, защото тук ми харесва. Смятам, че в родината ни има голямо поле за изява. Кулинарията ни претърпя голямо развитие в последните години”, обобщи той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.