Изпълнителката ще изнесе концерти в Азия и Америка

От началото на годината до петък, 18-ти октомври, у нас в катастрофи са загинали 488 души, а ранените са повече от 6 700. Това показват данни на Пътната полиция. Оттам непрекъснато алармират, че расте броят на произшествията, причинени заради чатене и писане на текстови съобщения по време на шофиране. Тази равносметка провокира певицата Рут Колева да повдигне темата за опасното обсебване от телефоните. Прави го с нова въздействаща песен.

„Не си даваме сметка колко опасно е използването на мобилни телефони по време на шофиране. Почти всеки ден, когато спра на светофар има една любопитна ситуация, при която има леко забавяне на потеглянето на човек, който се е втренчил в телефона си и забравя да погледне, че вече свети зелено. Крайно време е да започнем да говорим за масовото използване на телефоните, при шофиране, като явление”, каза Рут Колева.

„В България шофьорите са много агресивни, а пътищата ни не да достатъчно добри. Винаги бързаме. Признавам си, че се страхувам от подобно произшествие на пътя", добавя певицата.

Рут Колева: Последната година и половина беше изключително успешна за мен

Изпълнителката предстои да изнесе концерти в Азия и Америка. „Аз съм живяла в Азия. Много се радвам, че имам възможност да направя концерт в Китай. След Шанхай, на следващия ден, имам концерт в Чикаго, затова ми се наложи да откажа някои предложения. Заради музиката обаче си струва”, сподели тя.

Целия разговор с Рут Колева гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.