Като цяло почти всичко е уточнено", добави той

Георги Дерменджиев заяви за gong.bg, че е дал съгласието си да поеме националния отбор на България по футбол.

"Говорих с Йордан Лечков. Съгласих се да поема националния отбор на България. Остава само да изясним няколко неща. Очаквам това да се случи днес или утре. Като цяло почти всичко е уточнено", заяви Дерменджиев.

Бившият треньор на "Лудогорец" Дерменджиев сменя на поста като национален селекционер Красимир Балъков, който подаде оставка след расисткия скандал и трусовете в БФС. 

"Доста бързо се случиха нещата. Говорих с Данчо Лечков и бързо се разбрахме. Аз като българин винаги съм подкрепял националния отбор, каквито и резултати да сме постигали. Така трябва всички да правим.

Да не се съсродоточаваме само върху негативното, а да гледаме и положителните неща. България не е единственият отбор, който губи мачове. Важното е да работим здраво и да даваме всичко от себе си, за да може да повишаваме нивото. Независимо от резултатите в последно време, виждам някаква искрица. Вярвам, че имаме шанс да се класираме на голям форум. Това ни е целта. Наясно съм с моментната ситуация. Няма да бъде никак лесно, но ще се борим. Който го е страх от мечки, не трябва да ходи в гората", заяви Дерменджиев.

"Още не съм взел решение за хората, които ще влязат в моя щаб. Все пак става дума за националния отбор и трябва внимателно да ги подбера. Когато става дума за България, няма място за експерименти. Всеки треньор има свое виждане, но е ясно, че когато говорим за важни мачове и печелене на точки, трябва да залагаме на най-доброто", каза още опитният специалист пред gong.bg.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.