Повод са предстоящите догодина президентски избори в САЩ

Социалната мрежа Facebook се подготвя с новите мерки за предстоящите през 2020 г. президентски избори в САЩ, предаде БГНЕС. Социалната мрежа обяви, че ще следи по-внимателно "контролираните от държави медии", които се опитват да манипулират настроенията на гласоподавателите.

"Изправени сме пред все по-съвършени атаки от контролирани от държави агенти. Вярвам, че сега сме много по-добре подготвени, отколкото за изборите през 2016 г.", каза собственикът на Facebook Марк Зукърбърг.

Facebook спря десетки хиляди приложения заради риск за личните данни

Една от новите мерки е, че новини, идващи от медии, които се контролират от правителствата на други държави, ще се появяват с етикет, който ще посочва източника им. Друга мярка е, че при опит на потребителите да споделят новина, която е била разкрита като фалшива от сайтове за проверка на достоверността, ще изкача предупреждение, че информацията е със съмнителна достоверност.

Освен това Facebook обяви, че са взели допълнителни мерки акаунтите на политици и други участници в изборния процес да не бъдат хаквани или компрометирани от злонамерени лица или организации.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.