Мнението е на социолога Димитър Ганев и политолога Христо Панчуков

Изборни интриги ще има в София, Пловдив и Русе. Около това мнение се обединиха социолът от "TREND"  Димитър Ганев и политологът Христо Панчугов в предаването "Избери! Неделята на NOVA". Според Панчугов е щяло да има интрига и ако Слави Трифонов е влязъл по-рано в политиката.

 „Традиционно на местните избори цената на гласовете е най-висока, тъй като залогът е най-тежък. В сравнително малко община е нормално този глас да тежи много. И натискът за купуването на гласове е много по-силен от европейски и президентски избори например. Това е защото има местни бизнес и корпоративни групи, които понякога грубо казано играят за себе си”, коментира Ганев.

СНИМКИ ОТ ИЗБОРНИЯ ДЕН ВИЖТЕ ТУК

„Кампаниите работят трайно срещу това да са интересни на избирателите. Против това да има състезание. Против това да има истински разговор, истински дебат”, коментира политологът  Христо Панчугов.

Ганев е категоричен, че при наличието на социални мрежи да скриеш резултата от изборите е трудно. Той  на мнение, че не може да се забрани на един човек да пише статуси в тях.

Кои ще бъдат новите кметове на България – вижте само по NOVA на 27 октомври. Ключови моменти от целия изборен ден следете и онлайн в сайта ни Nova.bg, както и във Facebook страницата на Новините на NOVA.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.