В момента при тях е директорът на болницата д-р Светозар Байчев

И другите три деца на семейството от генералтошевското село Кардам са приети в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, съобщи  Дарик нюз. Оттам отказаха да дадат повече информация за състоянието на децата. В момента при тях е директорът на болницата д-р Светозар Байчев. 

Съседи на починалото дете от Кардам: Докторът е подценил случая (ВИДЕО)

В неделя вечерта 9-годишно момченце почина, а двете му сестри бяха приети в болница в много тежко състояние. Шестте деца са отглеждани от самотна майка. Прокуратурата започна разследване.

Хранително отравяне? След смъртта на дете, още две се борят за живота си

Съседи на почерненото семейство обвиняват спешните медици, които са извикани в дома многочленната фамилия. Те смятат, че той е подценил случая. След като трите деца са повръщали едновременно, лекарят е трябвало да ги изпрати в болница, смятат жителите на Кардам.

От дома на семейството, в което се отглеждали общо шест деца, са иззети храни. Проверен е и магазинът, от който майката, бабата и дядото на пострадалите деца са пазарували, разказа кметът на Кардам Георги Николов.

От думите му стана ясно, че трите здрави деца са настанени временно в дом, за да бъдат отдалечени от потенциално опасната за тях среда.

„Знам, че състоянието на двете момиченца се подобрява. Надяваме се, поне тези дечица да се спасят. Животът на село е труден. Тези хора полагаха всякакви грижи, за да се отгледат децата, особено бабата и дядото. Работеха с пот на челото, както се казва и си деляха от хапката децата да бъдат нахранени. Ходеха на училище, чисти, не са спирани от училище и детска градина. Хората от селото помагаха с дрехи и мебели“, каза още кметът.

Още за трагедията в Кардам - четете ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.