Тя допълни, че за 10 години е направено много за столицата

"Аз моля софиянци да гласуват „за” града си". Това заяви в предаването "Здравей, България" кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова. 

Според нея в момента сме на финала на една кампания, в която нейният опонент Мая Манолова е избрала стратегията на внушенията. „Внушенията изместиха решенията. Чухме много такива, но не чухме отговори на въпросите за развитието на града", каза Фандъкова. 

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ УЧАСТИЕТО

Тя коментира и съмненията за купуване на гласове в ромските квартали "Факултета" и "Филиповци. „Трябва дълбоко да не познаваш София, за да твърдиш, че в София избори могат да се спечелят с купуване на гласове. Софиянци не се купуват или продават”, коментира кандидатът за кмет на столицата и допълни, че директорът на училището във "Факултета" е била кандидат за общински съветник от ГЕРБ. Фандъкова е категорична, че когато има съмнения, трябва да се правят сериозни проверки. 

ЗАЛОГЪТ "СОФИЯ": Удари под кръста или състезание на идеи?

"Аз се явявам за четвърти път на мажоритарни избори и се явявам с лицето си, програмите си и конкретните проекти", категорична бе градоначалничката. Според нея София е град на свободните хора. 

Фандъкова допълни, че за 10 години управление е направено много за столицата, но в същото време са допуснати и много пропуски и грешки . "Няма как това да не се отрази на хората в града. Те са все по-взискателни. В новата си програма съм заложила и конкретни мерки за преодоляване на пропуски и грешки, които сме допускали. В момента има шанс да се привлече и голям стратегически инвеститор. "Поемам само ангажименти, които мога да гарантирам", коментира тя. 

ВМРО-София подкрепя Йорданка Фандъкова за кмет

Кандидатът за нов мандат каза още, че не са се чули конкретни решения за мръсния въздух. Тя заяви, че има позиция по казуса с избора на главния прокурор, но уважава разделението на властите.

Според нея Борис Бонев и арх. Борислав Игнатов са много добре запознати с проблемите на града и дълго време са работили заедно с него за разрешаването им и се надява да продължат съвместната работа. 

Йорданка Фандъкова обясни още, че строежът на третия лъч на метрото е приключил. В момента текат тестове на влаковете. Когато те свършат, ще бъде пуснат и първият участък от 8 километра.

Целия разговор гледайте във видеото 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.