Темата коментират журналистите Петър Волгин и Ивайло Крачунов

"В местната власт в големите градове има страшно много пари и интереси. Важно е кой ще сключва сделките с големите бизнесмени и е нормално да има яростна кампания. Ненормално е, когато кандидатите започват да се опитват да избягат от своята същност в желанието си да привлекат, колкото се може повече гласове. Много гласоподаватели се объркват, защото се получава шизофренна ситуация". Това каза в ефира на "Неделята на NOVA" журналистът Петър Волгин за залога на изборите и дали се е променил тонът на политическите нападки.

ПРОФЕСИЯ КМЕТ: Стефан Софиянски за тежките удари в управлението

Журналистът Ивайло Крачунов обясни, че по време на двата тура са се появили безпринципни коалиции. "Залогът е голям, тъй като един кмет е много повече от депутат и министър на своя град. Той е един министър-председател в по-малък национален мащаб. Кметовете трябва да мислят за по-добра инфраструктура", каза още той.

"Ако един кмет е оправил осветлението или улицата, тогава човек има смисъл да гласува за него. Но ако кметът се е грижил за финансовите си сметки, хората трябва да търсят промяна", заяви Волгин.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.