Той беше задържан в събота вечерта по време на акция срещу купуване на гласове

Бившият кмет на Гърмен и ексдепутат Ахмед Башев е бил освободен от ареста, часове след като бе задържан по подозрения за търговия с гласове. 

Близките на Башев отказаха коментар пред NOVA. 

Задържаха бившия кмет на Гърмен Ахмед Башев

Обвиненията срещу него са, че е работил в полза на един от кандидатите за кметове, които се явяват на балотажа. Tой управляваше общината дълги години. На последните местни избори се кандидатира за нов мандат и се класира трети. 

За ареста съобщи и самият той в профила си във Facebook.

Ахмед Башев е бил задържан в дома на свой близък в Рибново. Никой не е станал свидетел на акцията на прокуратурата. Малко преди обяд дойде официалната позиция на държавното обвинение.

„Потвърждаваме, че е извършено задържане, потвърждаваме, че е за купуване гласове, потвърждаваме, че е за усилено купуване на гласове в полза на един от кандидатите и мисля, че в днешния ден не можем да кажем повече”, заяви главният прокурор Сотир Цацаров.

Изборният ден премина при изключително ниска активност от страна на ромите в Гърмен.

 
Репортер: Антон Чавдаров

Кои ще бъдат новите кметове, избрани на балотаж, вижте само по NOVA на 3 ноември. Ключови моменти от целия изборен ден следете и онлайн в сайта ни Nova.bg, както и във Facebook страницата на Новините на NOVA.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.