„Майсторите" искали по-висока сума от договорената и отвлекли клиента си

Нов случай на измама с майстори на покриви. Рекетьори опитали да изнудят собственик на ремонтираната от тях къща в Шуменско. След като увеличили сумата над договорената, те го отвлекли, за да го принудят да им плати исканото. Мъжът обаче успял да сигнализира в полицията, а задържането им се превърнало в сцена като от екшън филм.

КИБЕРДЖЕБЧИИ: Източват ли банковите ни карти, докато са в джоба ни?

Ремонтът на семейната къща в Смядово се превръща в истински кошмар за собственикът й. В търсене на изгодна оферта за ремонт на покрив, 39-годишният мъж от Смядово се свързал с майстори от град Игнатиево.

Те започнали ремонта, за което свидетелстват и съседите. „Около 6-7 човека бяха – двама работят, другите стоят. Това беше 3-4 дни преди дъжда. 2 дни не идваха и след това дойдоха пак – 2-3 дни. Събраха се някъде около 8 дни”, каза Атанас Ненов.

Цената за ремонта била уговорена и платена. Двама души обаче потърсили собственика. „При издаване на обекта са му потърсили голяма парична сума и са му казали, че трябва да даде парите, тъй като ако не ги даде – ще има неприятности”, заяви Ася Йорданова, ОДМВР-Шумен.

Проверка на NOVA: Бум на фалшиви обяви за коли втора ръка (ВИДЕО)

Така те го принудили да се качи с тях в колата им и да стигнат до Шумен, където да се издължи. Потърпевшият успял да сигнализира в полицията за случилото се и униформени причакали колата.  

Репортер: Деян Герговски

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.