Престъплението е извършено в кв. "Сухата река"

Въоръжен грабеж беше извършен в петък в банков клон в София. Обирът е станал малко след 10.40 в столичния квартал „Сухата река". Това потвърди пред журналисти главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Откраднаха голяма сума пари от клон на банка в София

По първоначални данни маскиран и въоръжен с пистолет мъж влязъл в обекта, заплашил касиерката, отнел неголяма сума пари (около 1000 лева) и избягал. При обира няма пострадали. Eкипи на СДВР и Пето районно управление направиха оглед на клона.

„Влязъл е въоръжен с пистолет, взел е неголяма сума - към 1 000 лева. Най-вероятно е заснет с камери”, заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

„В момента, в който бях на касата, бях си оставила парите. Мъж с маска, син анорак и черно долнище влезе от нищото и каза: „Горе ръцете, давайте парите” и момичетата, каквото можаха – извадиха”, коментира една от свидетелките на обира.

В банковия клон има камери, които най-вероятно са заснели обирджията, които в момента се издирва.

„Хубаво е, че няма пострадали. Служителката не е пострадала. Няма произведени изстрели. Няма насилие, освен заплахата”, заяви министър Младен Маринов.

Оказва се, че обирът в този клон не е прецедент. Този клон на банка е обиран и преди. През февруари, отново посред бял ден, маскиран мъж влиза тук и открадва сума пари. И тогава  обирджията е  маскиран и въоръжен с пистолет. За да стигне до парите пък, срещу касиерката  използва лютив спрей. А откраднатата сума през февруари беше 12 000 лева.

 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.