Докато кметът се заклеваше в залата, навън протестираха

Следизборните скандали тресат община Борован. Протест по време на клетвата, запалени порти на общински съветник, напрежение между опонентите и викове „Оставка“ веднага след клетвата на кмета. Такава е ситуацията и към момента в селото – общински център.

Докато кметът се заклеваше в залата, навън протестираха. „Изборите са спечелени с измама. Имаше много невалидни бюлетини. В моята секция имаше поне 4, които трябваше да бъдат невалидни, а те ги зачетоха като валидни”, коментира протестиращ.

Повторно преброяване на бюлетините за общински съветници в Сливен

„Аз като председател на ОИК категорично заявявам, че има грубо нарушение на изборния процес”, заяви Яна Бецинска – Председател на ОИК.

Същият ден пък беше извършено и криминално престъпление - подпалиха вратата на един от новоизбраните общински съветници.

„Заплашван е многократно да не присъства на сесията, или да гласува за определен кандидат на ГЕРБ, който да бъде избран за общински съветник. След това е последвал палеж на неговият недвижим имот”, каза Иван Иванов от БСП.

„В тази държава има ли нужда да има избори? След като човек няма право да изкаже собственото си мнение и трябва някой да прави ето такива вандалщини, за какво трябва да правим избори?”, коментира Веселина Василева – майка на общинския съветник.

ОКОНЧАТЕЛНО: 42,10% избирателна активност на балотажа

МВР и към момента работи усилено по установяване на подпалвача и подбудите му. „През нощта в Борован е запалена входната врата на гражданин от Борован. Пожарът не е успял да унищожи вратата. Не се е разгорял. Разпоредил съм на директора на Областна дирекция Враца специално за този конкретен случай. В момента той ме увери, че работят по оглед на местопроизшествието и по изземане на веществени доказателства. Тече и работа с евентуално заподозрени лица и с жертвата на този акт. Пак ви уверявам, МВР абсолютно обективно подхожда към всеки един такъв случай”, заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Репортер: Румяна Попова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.