Близо 100 трабантчета и техните собственици от цялата страна се събраха в курортния град

Копие на Берлинската стена беше съборено в курортния град Павел баня. По този начин стотици хора от цялата страна отбелязаха 30 години от емблематичното събитие. Стената беше разбита с реставриран трабант.

Как Германия ще отбележи 30-годишнината от падането на Берлинската стена?(ВИДЕО+СНИМКИ)

Близо 100 трабантчета и техните собственици от цялата страна се събраха в Павел баня. Така те отбелязаха и 62 години от производството на първия автомобил с легендарната марка Трабант.

„Тръпката е огромна. Днес имаме повод да празнуваме. Причините са две. Едната е падането на Берлинската стена, другата е рождения ден на „Трабант”, каза Вълчо Стаменовски.

„За мен тази кола е легенда. Тя е една носталгия към миналото. Една история, която обединява един народ в едно”, коментира Иван Кьосев.

В Павел баня изградиха и Берлинската стена… от кашони. Източната й страна бе пазена от военни трабантчета и полицейски автомобил - трабант. Именно трабант разби изграденото копие на Берлинската стена

„Германия се обедини, двата народа започнаха да живеят заедно.  Оттам нататък тръгна демокрацията в България съответно”, каза Ангел Пеев.

Репортер: Георги Манев

ИСТОРИИ ЗА ПРОМЯНАТА: 30 години след падането на Берлинската стена

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.