Темата коментира боксовият коментатор Огнян Георгиев

Българският боксьор Кубрат Пулев записа 28-ма победа в своята кариера. Кобрата бе категоричен и спечели двубоя срещу бившия затворник Райдъл Букър с единодушно съдийско решение (99-91, 98-92, 98-92). На ринга във Фресно, Калифорния американецът успя да оцелее без да бъде нокаутиран и издържа всички 10 рунда, но през цялото време се защитаваше.

"Мачът беше важен за Кубрат, защото ако беше направил грешна стъпка, възможността му да се бие за световната титла се изпаряваше на секундата. Ако Кубрат беше загубил тази среща, реално кариерата му щеше да е приключила. Той рискува много в тази среща. Съперникът му не беше нещо особено, но се оказа много корав боксьор", каза в ефира на "Събуди се" боксовият коментатор Огнян Георгиев.

Той обясни, че в тежката категория, когато си по-висок и по-тежък, това може да донесе на боксьора предимство. "Видяхме какво направи Анди Руис-младши, който успя да отнеме титлата на Антъни Джошуа. На теория килограмите имат значение, но на практика по-скоро не са от чак толкова голямо значение", каза още Георгиев.

Кобрата надви Букър и очаква мач за световната титла (ВИДЕО+СНИМКИ)

По думите му в затвора Букър е продължил с тренировките, въпреки условията, на които е бил подложен. "Той е изкарал 12 години в затвора и е имал проблеми с наркотиците. В затвора е тренирал по различен начин - там, където е имало зала и чували, ги е блъскал, а където е нямало зала, си е правил на двора спаринги. Райдъл отнесе много бой, дори и предизвикваше Кубрат", каза още боксовият коментатор.

Според него противникът на Кубрат Пулев за световната титла ще се разбере след срещата между Антъни Джошуа и Анди Руис на 7 декември. Този двубой ще бъде излъчен по DIEMA Sport. "Според предписанията на Международната боксова федерация победителят от този мач трябва да се бие с Кубрат до 31 май 2020 г., а ако откаже по някаква причина, то тогава Пулев трябва да се боксира с вакантната световна титла срещу някой друг претендент", каза още Георгиев.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.