Редица условия са необходими за водата, преди да потече чиста и бистра от чешмите ни

Истинската любов е като водата, винаги си намира път. Редица условия са необходими и за водата, преди да потече чиста и бистра от чешмите ни.

Когато язовир "Студена" е пълен, никой не се пита откъде идва водата до чешмите ни. Както и да прецеждат язовир "Студена", стана ясно, че единственото решение за Перник е воден режим, от 18 ноември. Софиянци с облекчение могат да въздъхнат. Остава и да са сигурни, че водата от чешмите им става за пиене. По най-високите международни стандарти, даже и бебетата в София могат да пият вода, пречистена от станция "Бистрица".

Воден режим в цяла Пернишка област (ВИДЕО)

"Ден на отворените врати е събитието, с което честваме 20 години от пускането в експлоатация на пречиствателната станция - едно от най-важните ни съоръжения", каза изпълнителният директор на "Софийска вода" АД Васил Тренев.

Десетки клиенти на дружеството се възползваха от възможността да проследят от първо лице как се пречиства водата за 2/3 от чешмите в София. "Дадоха ни много интересна информация за капацитета и това, което най-много ме впечатли е, че потреблението на вода е спаднало с 30 %", каза един от посетителите - Мария.

Още по темата гледайте във видеото.

Репортер: Николай Беремлийски

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.