Коментират лидерът на БСП в столицата и номинираният за председател на Столичния общински съвет Елен Герджиков

"Очевидно резултатът на БСП в София уплаши някои. Има много променена политическа среда и обстановка, размяна на пластовете. Ако видим подкрепата за Мая Манолова на втори тур ще бъде много интересно да открием, че кандидати от първи тур и политически сили, застанали зад тях, в малко по-голяма степен подкрепят или се преливат към Манолова". Това коментира в предаването "Неделята на NOVA" лидерът на БСП в София Калоян Паргов. 

Според номинирания за председател на Столичния общински съвет  Елен Герджиков се прави съществена грешка с твърденията, че има голям отлив на гласове за Йорданка Фандъкова. "През 2015 година тя спечели на първи тур с 230 000 гласа. Сега на втори тур има близо 210 000 гласа. Тези избори бяха по-трудни. След 12 години на ГЕРБ в местната власт и в София, съвсем нормално е освен успехи да се трупат и негативни. А и имаше качествени кандидати", обясни Герджиков.

По думите му оттук нататък трябва да се работи за реализиране на конкретни идеи. Кампанията е била използвана за други цели. "Очевидно това беше рестарт на една политическа кариера", допълни Герджиков.

Калоян Паргов обясни, че към този момент не гледа към лидерския пост на левицата, тъй като има други задачи. По думите му предстои интересен мандат в Столичния общински съвет. "Ще видим дали ще бъде избран Елен Герджиков или няма и съответно колко гласа ще събере. Вторият знак за това кой ще подкрепя управляващите ще дойде при гласуването на бюджета за следващата година", коментира той.  

 

Целия разговор гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.