Джон Хендерсън е на 106, а съпругата му Шарлот е на 105 години

С обща възраст от 211 години, съпрузи от Остин, Тексас, са обявени за най-старата жива двойка в света от книгата за рекордите на Гинес, пише БГНЕС. Джон Хендерсън е на 106, а съпругата му Шарлот е на 105 години.

Хендерсънови имат любовна история, която буквално е издържала на изпитанието на времето. На 15 декември те ще празнуват 80 години брак.

Двамата се запознават в Тексаския университет през 1934 г. Шарлот учи за учител, докато Джон е защитник във футболния отбор.

ЗА ПЪРВИ ПЪТ В ИСТОРИЯТА: Неженена двойка на "Даунинг стрийт" 10

Двамата се женят през 1939 г. по време на Голямата депресия и харчат само 7 долара за хотелска стая по време на медения си месец.

Всъщност Джон е и най-възрастният жив бивш футболист. За последните 84 години той има традиция да посещава поне по един футболен мач всяка година.

Съпрузи починаха в един и същи ден след 61 г. брак

И двамата все още са много здрави, а Джон прави упражнения всеки ден. Преди десет години двамата се преместват в „Лонгорн Вилидж“ – общност за стари хора, свързана с възпитаници на университета в Тексас.

На въпрос каква е тайната на дългия живот и щастливия брак, Джон отговаря: „Живейте живот в умереност и бъдете сърдечни към своята половинка“. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.