Чувствата и емоциите си преди първото заседание споделят Симеон Колев, Владимир Панев, Волен Сидеров и Васко Тодоров

Новите общински съветници в София днес ще положат клетва, а след това ще започнат същинската си работа.

Сред тях е радиоводещият Симеон Колев. Споделя, че не може да оправдае хората, които не гласуват. „Това е право, но аз въпреки това, не мога да се изкривя и да кажа, че този човек има избор”, коментира той.

Владимир Панев от „Демократична България” също ще е част от новия Столичен общински съвет. Споделя, че няма проблем с емоциите и това ще е един плюс в работата му в услуга на софиянци.

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров се отказа от депутатското си място, за да стане общински съветник. От една сграда, която е паметник на културата, отива в друга – също такава. „Не мисля, че е по-малко интересен или по-малко важен общинския съвет. В крайна сметка тук се решава съдбата на 1,5 – 2 милиона столичани. В сайта на общината аз искам да се публикува всичко,  което се отнася до разпределението на бюджета”, обясни той и се закани да има мегадебати в сградата на „Московска” 33.

Борис Бонев не спечели изборите за кмет, но стана общински съветник. Пред NOVA той сподели, че е за аргументиран дебат навсякъде.

Адвокат Васко Тодоров ще е част от групата на БСП в Столичния общински съвет. За него приоритет ще са „Топлофикация” и „Софийска вода”.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.