По информация на NOVA около два часа след инцидента водачът - 76-годишен мъж, е бил заловен

5-годишно дете бе прегазено от камион в русенския квартал „Долапите“ във вторник по обед. В продължение на часове полицията издирваше шофьора, който избягал от местопроизшествието.

Момиченцето било оставено при баба си, докато родителите му са на работа. Двете излезли да разходят кучето по улицата пред къщата, когато камионът връхлетял върху тях. Съседи чули виковете за помощ.

Детето е загинало на място. Възрастната жена останала невредима, но в шок. А шофьорът дори не спрял. Няколко часа по-късно стана ясно, че зад волана е бил 76-годишен мъж. Открит е и камионът. Трагедията е станала на метри от училището. Хората от квартала разказаха, че шофьорите не зачитат ограниченията на скоростта, не се съобразявали и с това, че минават покрай учебно заведение.

„Дори и тези легнали полицаи не ги смущават. Тук се преминава с много висока скорост”, разказа Румяна Георгиева, директор на ОУ „Христо Смирненски”.

Няма данни шофьорът на камиона да е употребил алкохол. Задържан е в полицията за 24 часа. От Окръжната прокуратура съобщиха за NOVA, че все още не му е повдигнато обвинение. 

Репортер: Наталия Йорданова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.