В продължение на часове полицията издирваше шофьора

Изясняват версиите за фаталния инцидент в Русе, при който камион уби 5-годишно дете във вторник. Шофьорът на тежкотоварното превозно средство - 76-годишен мъж, избяга от местопроизшествието и се издирваше в продължение на часове.

Една от предполагаемите причини за това мъжът да не спре, е, че, завивайки по улицата, не е разбрал какво точно се е случило. 

Момиченцето било оставено при баба си, докато родителите му били на работа. Двете излезли да разходят кучето по улицата пред къщата, когато камионът връхлетял върху тях. Съседи чули виковете за помощ на възрастната жена.

Камион уби дете в Русе, шофьорът избяга (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Шофьорът е местен. Не мисля, че е карал с превишена скорост заради неравния терен. Поставили сме легнали полицаи, за да ограничим максимално инцидентите”, заяви в ефира на „Здравей, България" Светлин Савов, кметски наместник на квартал "Долапите".

„След като разбрахме за инцидента, веднага проверих броя на децата. Установихме, че всички са в клас. След приключване на часовете, направихме извънреден инструктаж на учениците, за да им обясним за пореден път как да се движат безопасно”, поясни Румяна Георгиева, директор на близкото училище "Христо Смирненски".

Очаква се в сряда прокуратурата да прецени дали на шофьора да бъде повдигнато обвинение.

Повече по темага гледайте във видеото

Репортер: Наталия Йорданова 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.