Сигналът дойде от зрители на NOVA, станали жертва на такава схема

Търговци зарибяват клиенти с обещания за безплатни масажи и разкрасяващи процедури по препоръка уж от приятел. Оказва се, че целта е  да попаднат в капан и да им продават козметика за хиляди левове под натиск. Сигналът дойде от зрители на NOVA, станали жертва на такава схема.

Във форумите в интернет за схемата вече алармират потърпевши от цялата страна. Десетки сигнали вече са изпратени и до Комисията за защита на потребителите.

Фалшиви реклами и продукти менте преди Черния петък

Жертвите се атакуват по телефона с обещания за подарък. По този начин обаче са набирани за рекламни презентации на скъпи продукти, които агресивно са им предлагани да закупят.

Преди дни жена получава обаждане, че нейна приятелка й е направила подарък – процедура за подмладяване и компютърна диагностика на кожата. За целта трябва да отиде в козметично студио в центъра на Пловдив.

Информацията получава именно от  приятелката си, която вече се е опарила от уж безплатните процедури. В студиото,  истината се оказва друга – жената е подмамена да присъства на рекламно представяне на скъпа козметика. То завършва с още по- голяма изненада. „Крайният резултат е, че тя си тръгва със стоков кредит, за който трябва да плаща 30 месеца”, казва потърпевшата.

ФАЛШИВА РЕКЛАМА: Продукт за отслабване ползва лица на NOVA, без да знаят (ВИДЕО)

Как поканата за безплатен масаж завършва с договор за кредит и покупка на кремове за хиляди левове? За схемата ни разказва жена, която условно ще наричаме Петя. Искат да останат анонимни – и тя, и нейната приятелка, защото се срамуват от близките на потърпевшата. Всичко започва с учтиви, но упорити обаждания по телефона.

„Те много настоятелно и често я търсиха, за да се осъществи срещата и контактът с нея. След като уговариха датата, часа и мястото, тя отиде и я поканват я в една от стаите във въпросното козметично студио”, каза Петя.

През цялото време никой не споменава името на студиото, а на бъдещите клиенти е даден само адрес. Там, безплатните процедури бързо се изместват от презентиране на скъпи продукти. На представянето присъстват още няколко жени – също поканени за масаж-подарък.

Повече по темата гледайте във видеото.

Очакваме и Вашите сигнали и предложения за теми на e-mail-a и Facebook-страницата на рубриката „На твоя страна”. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.