"За първите 9 месеца от годината в страната имаме 7,8 милиона туристи", коментира тя

Министърът на туризма Николина Ангелкова обяви в Пловдив, че до края на годината ще бъде обявена отново концесия за летище Пловдив. Тя е в града по повод откриването на 11-та международна среща на туроператорите. Ангелкова добави, че така летището ще успее да се развие, предаде БТА.

"За първите 9 месеца от годината в страната имаме 7,8 милиона туристи, което е много нисък спад на фона на драматичната картина, която мнозина очертаха и на рекордния ръст от миналата година", каза още Николина Ангелкова. По думите й приходите от нощувки са с 4,7 на сто ръст. На срещата участват 76 туроператори от 14 държави, представители на медии и общини, които споделят своите идеи и нови проекти и презентират иновативни тенденции в сферата на туристическия сектор.

Ангелкова: Фалитът на "Томас Кук" не е под контрола на Министерството на туризма

Форумът ще продължи до 16 ноември 2019 г., с фокус върху "Епископската базилика и мозаечното наследство на Филипопол ", в чест на включването им в индикативния списък на ЮНЕСКО за значими културни и природни обекти. Община Пловдив е подготвила богата съпътстваща програма, която представя новостите от туристическия потенциал на града.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.