И с по-силни съм играл, не е непобедим, заяви Благой Иванов

„Според мен имаше ощетяване от страна на съдиите”. Това заяви в ексклузивно интервю за NOVA Благой Иванов – Багата след мача си срещу Дерек Люис.

Българският боец загуби от американеца във втория двубой от главната карта на бойната галавечер UFC 244. В легендарната зала „Медисън Скуеър Гардън” в Ню Йорк американецът спечели битката с 2-1 съдийски решения.

„Със самото излизане започнаха да скандират и разбрах, че трябва по някакъв начин да го откажа и да не се стига до съдийско решение, че всичко може да стане. Опитах да го заключа, но не се получи. Това!”, заяви Благой Иванов.

„И с по-силни съм играл, не е непобедим. Чувствах, че побеждавам”, заяви Иванов.

Последните 10 години от живота му се случват възходи и падения, които са достойни за филмов сюжет. В разцвета на спортната си кариера среща смъртта, когато мъж с нож го пронизва в сърцето и дори най-добрите лекари у нас не дават особени шансове за оцеляването му, камо ли за връщането обратно на ринга на световните бойни спортове. Днес, излязъл победител от най-тежката си житейска битка, Благой Иванов - Багата отново е сред най-добрите ММА бойци на планетата, а сред публиката на последния му мач беше и американският президент Доналд Тръмп.

За световния спорт, прошката и българщината говори Благой Иванов. Гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.