Лидерът на АБВ коментира и предложението за отпадане на плащанията за болничните от работодателя

„Призивът към президента Румен Радев да отнесе темата за избора на Иван Гешев за главен прокурор към Констуционния съд е нелеп. Той е продължение на легитимацията на сблъсъка на двойните стандарти”. Това заяви в предаването „Здравей, България” председателят на АБВ Румен Петков.

ВСС избра повторно Иван Гешев за главен прокурор (ВИДЕО+СНИМКИ)

По думите му Конституционният съд ще се произнесе достатъчно бързо по въпроса. Но това би довело до институционален конфликт, сблъсък и напрежение, от които никой няма да спечели.

Петков припомни, че през 2015 година партията му е предложила да се създаде Съвет по съдебна реформа, но тогава са били обвинени, че са против нея.

Протести „за” и „против” Гешев под прозорците на ВСС (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лидерът на АБВ заяви, че важни точки от дневния ред на партията е и предложението на управляващите за отпадане на плащането на първия ден от болничните от работодателя. „Ние не искаме да видим процеса и извършеното престъпление, ние искаме да се борим с последствията. За мен е абсурдно да се търси решението, след като е извършено престъплението, като то се е превърнало в рутина”, коментира той.

Реакции и коментари след отказа на президента да подпише указа на Гешев (ОБЗОР)

Целия разговор гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.