Според тях зад отстраняването й стоят политически мотиви

Напрежение в пловдивското село Царимир. Десетки жители се вдигнаха на протест в защита на уволнена директорка на местната детска градина Марина Маринчешка, която преди 5 дни беше отстранена от кмета на община Съединение. Според недоволните родители зад отстраняването на директорката стоят политически мотиви. Детското заведение посещават деца и от съседните пет села. Техните родители също се включиха в протеста.

„За мен мотивите са политически. Пет години съм работила в село Голям чардак като директор с група. От 2 години и седем месеца съм директор, назначена чрез конкурс, в детска градина „Светлина” в село Царимир", разказа уволнената директорка Марина Маринчешка.

„Поводът, според него, е предизборно изтичане в интернет пространството на снимки с некачествени плодове и зеленчуци. Кметът Балкански ме обвинява, че те са от нашата детска градина. Клетвата му беше на 11 ноември. На 13 ноември ме извика и ми връчи дисциплинарно уволнение. Като за тези 8 години аз нямам нито едно наказание, нито оплакване от родител", споделя тя.

„В нашата градина никога не са раздавани некачествени храни. Ако е имало такива, те са връщани или от мен, или от домакинката”, категорична е директорката.

Протестиращите родители споделиха, че част от тях са разговаряли с кмета, но той не им е дал конкретно обяснение. Те желаят директорката да се върне на работа, защото е изключителен учител и децата са привързани към нея.

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.