Това поиска премиерът от здравния министър

Развитие по случая със смъртта на 3-годишния Александър от София. Премиерът Бойко Борисов поиска да бъдат отстранени директорите на всички болници, замесени в прехвърлянето на детето от едно лечебно заведение в друго. Случаят е от петък. А тази сутрин премиерът се е срещнал с родителите на детето. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

"Ананиев, видяхме се сега с родителите на починалото дете. Докато траят проверките на прокуратурата и съдебно-медицинските експертизи, искам да отстраниш всички директори на болници и всички, които са замесени в процеса", каза министър-председателят пред журналисти в началото на днешното правителствено заседание.

Инцидент или лекарска небрежност причини смъртта на 3-годишното дете в София?

 

Видео: БГНЕС

Борисов каза, че трябва да се говори с прокуратурата, за да се ползва Военномедицинската академия за експертизите, защото там са едни от най-добрите лекари.

"Трябва да има възмездие. От наша страна това, което трябва да се направи, трябва да бъде направено днес. Говорете с Прокуратурата да ползват ВМА за експертизите. Там са едни от най-добрите лекари. Трябва да има възмездие. Това бездушие да гледат детето, да го…разстроих се. Незабавно да се махат от там, докато свършат проверките и се намерят виновните", заяви Борисов.

Днес трябва да завършат проверките в трите болници, имащи отношение към случая с починалото дете. Лечебните заведения, в които е наредена проверката, са "Проф. Иван Митев", "Лозенец" и "Пирогов".

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.