Малтиецът Йорген Фенех бе задържан на яхтата си в зори

Полицията на Малта арестува бизнесмен във връзка с убийство през 2017 г. на разследващата журналистка и блогър Дафне Каруана Галиция, съобщи БГНЕС.

Малтиецът Йорген Фенех бе задържан на яхтата си в зори, докато се опитваше да напусне Малта в деня, след като на предполагаем посредник беше предложено помилване, ако идентифицира поръчалия убийството.

1 млн. евро за информация за похитителите на убитата журналистка в Малта

"Арестувахме мъж като част от нашите разследвания за убийството на Дафне Каруана Галиция", казват от полицията.

Фенех е директор и съсобственик на „Електрогаз“, спечелила многомилионен договор като представител на малтийската държава през 2013 г. за изграждането на нова газстанция на малкия средиземноморски остров.

Кой уби най-известната разследваща журналистка в Малта? (ВИДЕО)

Отделът за анализ на финансовото разузнаване на Малта също го определи като собственик на компания със седалище в Дубай, наречена „17 Black“.

Журналистката Каруана Галиция, убита в колата си от бомба, беше написала в блога си за „17 Black“ около осем месеца преди смъртта си, че е свързана с малтийски политици.

Взривиха малтийска журналистка, разследвала Панамските документи

Малтийският премиер Джоузеф Маскат каза във вторник, че е обещал на предполагаемия посредник помилване, ако назове човека, който е наредил смъртта ѝ. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.