Той е платил 2500 евро за извършването му

Полицията в Бургас залови 34-годишен мъж от Средец, който е поръчал убийството на бившата си приятелка. Антон К. е поръчал убийството на Димитър Н. от руенското село Дъскотна и му е платил 2500 евро за извършването му. Той е задържан за 72 часа, съобщиха от полицията.

Оставиха в ареста мъжа, нападнал полицай с метла в Бургас

На 19 февруари тази година наетият е опитал да взриви със самоделна бомба дома на млада жена в айтоското село Черноград. Бомбата се е взривила в двора, образувала е трийсетсантиметрова дупка, но пострадали няма. Извършителят също е задържан.

Откриха труп на млад мъж в Бургас

„При претърсване и обиск в жилището беше открита ръчна бойна граната, един брой тротилова пресовка, капсулдетонатор, огнепроводен шнур, палка за ръчна граната и голямо количество бойни патрони 22 калибър”, заяви ст. комисар Радослав Сотиров, директор на Областната дирекция на МВР в Бургас.

Двама задържани за убийството на младия мъж в Бургас

„Мотивите най-общо могат да бъдат сведени до битови, а именно афектът на подбудителя от обтегнатите отношения с лице, с което в миналото е имало интимна връзка и от което има дете. Въпросният подбудител не е признавал бащинството на детето и то е установено по съдебен ред в резултат на иск за установяване на бащинството. Била е присъдена и издръжка, която той първоначално е отказал да плаща”, коментира окръжният прокурор Георги Чинев.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.